Two women sitting under hairdryers as they wait for their 'perms' to set.  Original Publication: Picture Post - 7256 - Half a Century of Perms - pub. 1954   (Photo by Maurice Ambler/Getty Images)

Azok a szép napok

Amikor azt mondom hajszárító búra, mindenkinek beugrik valamilyen kép.

Van, akinek azokat az időket juttatja eszébe, amikor hosszú sorokban várakoztak hölgyek a fodrászatokban, hogy színes hajcsavarokkal beülhessenek a csendben duruzsoló szerkezetbe. Ahol a száradás közben a manikűrös kisasszony gyönyörű piros körmöket varázsolt.

Van, akinek egy olyan szerkezet az üzletben, amit csak ritkán használ. Néha letörli róla a port reménykedve abban, hogy majd egyszer újra divatba jön és akkor a régi fényében pompázhat.

Sokan csak régi divatlapokban láttak ilyet.

A hajszárító burát és a vele elkészíthető frizurákat meghaladta a kor. Már csak néha egy-két nagymama vagy dédnagymama frizuráján csodálhatjuk meg hatását.

Pedig akik ismerik a hullámkészítés módszereit ma is nagy előnyben vannak.

A hajszárító burát nem a mai rohanó világra tervezték. Ő a polgári társadalom jelképe. Egy olyan világé ahol a nők nem rohannak együtt a férfiakkal, ahol reggelenként van idő foglalkozni a frizurával tupírozni, lakkozgatni, fésülgetni.

Ma már a hajvágással készült frizurák szolgálják legjobban a hölgyek igényeit.

A hajvágás fortélyainak ismerete komoly üzleti előnyökhöz juttat.

Képezd magad minél jobb hajvágóvá, de ne feledd:

A hajvágás a biztos alapja a frizurának, de a hullámok az ékkövek, amik még értékesebbé teszik.

 

A Te szakmai sikereidért!

Marsi László Hajvágó

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *